Apotheek Ooster-Welgelegen

Apotheek Ooster-Welgelegen

Baron Sloetkade 105 7321 ZR Apeldoorn Tel:055 2010402

 

Vraag uw herhaalrecept aan of stel een korte vraag via onze Whatsapp service of e-mailadres
Stuur uw aanvraag naar 0639683744 of assistentenwelgelegen@ezorg.nl.
Vermeld hierbij uw naam, geboortedatum, geneesmiddel of vraag.

Wij werken samen met Apotheek De Maten en Apotheek De Linie

 

 

Welkom bij Apotheek Ooster Welgelegen

Wij staan met veel plezier voor u klaar en helpen u graag verder. U kunt bij ons terecht voor vragen en advies over uw medicijngebruik. Daarnaast maken wij uw medicijnen klaar en controleren of deze medicijnen passen bij uw persoonlijke gezondheidssituatie.

Actuele informatie

Voor het afhalen van herhaal medicatie dient u in het bezit te zijn van een herhaal recept. U kunt uw herhaling doorgeven via onze WhatsApp service 06-39683744  vermeld hierbij uw naam, geboortedatum geneesmiddel of vraag. Het aantal herhalingen staat aangegeven op uw etiket.

Vanwege de vele leveringsproblemen in Nederland duurt het ongeveer 2-3 werkdagen voor uw chronische medicatie klaar ligt. Spoed medicijnen maken wij wel dezelfde dan nog klaar.

Wat kunt u doen om ons te helpen?
- Bestel op tijd. Herhaalmedicijnen die u elke dag gebruikt: 10-20 dagen van te voren bestellen.


- Wacht u alstublieft tot u een afhaalbericht heeft ontvangen, zodat u niet onnodig aan de balie staat of ons belt.

- Als u een vraag heeft kunt u het beste een bericht sturen via WhatsApp (0639683744) of ons formulier op de website. 

Inschrijven

  • Schrijf u hier in bij onze apotheek.

Openingstijden

 

Ma 08:30 - 17:30 uur
Di 08:30 - 17:30 uur
Wo 08:30 - 17:30 uur
Do 08:30 - 17.30 uur
Vr 08:30 -  17:30 uur
Za Gesloten
Zo Gesloten

 

Let op gewijzigde openingstijden

Maandag 21 april 2025 (2de paasdag) GESLOTEN
Maandag 5 mei 2025 (Bevrijdingsdag) GESLOTEN
Donderdag 29 mei 2025 (Hemelvaart) GESLOTEN
Maandag 9 juni 2025 ( 2de pinksterdag) GESLOTEN
Woensdag 24 december 2025 (Kerstavond) 8:30-16:00
Donderdag 25 december 2025 (1ste kerstedag) GESLOTEN
Vrijdag 26 december 2025 (2de kerstdag) GESLOTEN
Woensdag 31 december 2025 (Oudjaarsavond) 8:30-16:00
Donderdag 1 januari 2026 (Nieuwjaarsdag) GESLOTEN

Medische Encyclopedie

Inhoud

Vaccinaties

Wat zijn vaccinaties?

Een vaccinatie is meestal een prik. In deze prik zit een kleine hoeveelheid van een virus of bacterie die dood of verzwakt is. Uw lichaam reageert daarop door antistoffen te maken. Deze antistoffen beschermen u tegen ziektes.   

Komt u later in contact met de echte ziekte? Dan herkent uw lichaam die sneller. Het maakt dan opnieuw antistoffen aan. U wordt dan niet ziek, of veel minder ziek.

Waarom vaccineren? 

Vaccineren: 

  • beschermt u en uw kind tegen besmettelijke ziektes 
  • voorkomt dat ziektes zich verspreiden
  • zorgt voor groepsbescherming (groepsimmuniteit). Als veel mensen gevaccineerd zijn, worden anderen ook beschermd. 

Groepsbescherming is vooral belangrijk voor jonge kinderen en kwetsbare mensen. 

Vaccinaties voor kinderen

In Nederland kunnen kinderen meedoen aan het Rijksvaccinatieprogramma. Via dit programma kunnen zij vaccinaties (inentingen) krijgen tegen verschillende ziektes. U ontvangt hiervoor een uitnodiging van het consultatiebureau. Een jeugdarts of verpleegkundige bespreekt de vaccinaties met u. 

Wilt u meer informatie over de verschillende vaccinaties? Kijk op onze pagina over vaccineren. Of op de website van het Rijksvaccinatieprogramma.

Twijfels of zorgen?

Misschien vraagt u zich af wat er precies in een vaccin zit, of hoe veilig het is. 

Vaccins zijn goed onderzocht. Ze zijn veilig en werken goed. Ernstige bijwerkingen zijn erg zeldzaam. Vaccineren zorgt er juist voor dat ernstige ziektes minder vaak voorkomen. 

Wilt u meer weten? Bekijk dan de informatie op onze pagina over vaccineren. Lees op de website van het Rijksvaccinatieprogramma wat er in een vaccin zit. Antwoorden op andere veelgestelde vragen over vaccinaties vindt u ook op de website van het Rijksvaccinatieprogramma

Vaccinaties voor reizen of werk

Soms heeft u een vaccinatie nodig voor: 

  • een reis naar een land waar bepaalde ziektes voorkomen
  • werk waardoor u meer kans heeft om een besmettelijke ziekte te krijgen

Kijk voor meer informatie over vaccinaties en ziekte op reis op thuisarts.nl.

Kan ik er zelf iets tegen doen?

Wat kan de apotheker voor mij doen?

Uw apotheker zorgt ervoor dat u uw medicijnen goed en veilig kunt gebruiken. Het maakt niet uit of u een medicijn korte tijd of langdurig nodig heeft.

  • Receptcontrole

De apotheker controleert elk recept. Bijvoorbeeld: is het juiste medicijn voorgeschreven en meegegeven, is de dosering goed, kan het medicijn samen met andere medicijnen die u gebruikt. Als het nodig is, overlegt uw apotheker met uw huisarts of specialist.

  • Overzicht van uw medicijnen

Uw apotheker houdt bij welke medicijnen u gebruikt. U kunt in de apotheek altijd om een overzicht van uw medicijnen vragen. Dit kunt u bijvoorbeeld meenemen als u uw specialist bezoekt, in het ziekenhuis wordt opgenomen of naar het buitenland gaat.

  • Delen van informatie over uw medicijnen met andere zorgverleners

Uw apotheker, huisarts en het ziekenhuis kunnen informatie over uw medicijnen met elkaar delen als dat nodig is voor uw behandeling. Dit mag alleen als U daar toestemming voor geeft.

  • Begeleiding bij nieuwe geneesmiddelen

Krijgt u een medicijn dat u in de afgelopen 12 maanden niet hebt gebruikt? Dan krijgt u extra uitleg over deze medicijnen.

  • Ondersteuning als u uw medicijnen weleens vergeet in te nemen

De apotheker heeft daar hulpmiddelen voor. Als uw zorgverzekeraar toestemming geeft, kan uw apotheker uw medicijnen per dag en per tijdstip van inname in aparte zakjes voor u laten verpakken.

  • Persoonlijk gesprek over uw medicijnen

Heeft u vragen over uw medicijnen, of problemen met het gebruik? Bijvoorbeeld moeite met slikken van medicijnen, openmaken van de verpakking, of last van een vervelende bijwerking? Vraag uw apotheker om een persoonlijk gesprek. Hij kijkt dan samen met u welke mogelijkheden er zijn om uw probleem te verhelpen.

  • Medicatiebeoordeling

Uw apotheker en huisarts kunnen u uitnodigen voor een gesprek over uw medicijnen. Dit is mogelijk bij patiënten ouder dan 65 jaar die langdurig meer dan 5 medicijnen gebruiken. Samen met u bespreken ze of er verbetering mogelijk is. Als u bijvoorbeeld last hebt van bijwerkingen van een medicijn kan het soms vervangen worden door een ander medicijn.

  • Zelfzorg

Bij de apotheek kunt u terecht voor advies over medicijnen die u zonder recept (= zelfzorgmedicijnen) kunt kopen, voor verbandmiddelen en cosmetica. De apotheek kan zelfzorgmedicijnen voor u opnemen in uw medicatiedossier. Dan kan de apotheker controleren of u ze veilig samen met uw receptmedicijnen kunt gebruiken.

  • Bezorgservice

Bent u moeilijk ter been? Informeer bij uw apotheek of zij uw medicijnen bij u thuis kunnen bezorgen.

In welke gevallen kan ik beter naar de huisarts gaan?

Welke medicijnen worden gebruikt bij

Vaccins
Vaccins beschermen u, uw kind en uw omgeving tegen besmettelijke ziektes. In een vaccin zit een kleine hoeveelheid van een virus of bacterie die dood of verzwakt is. Uw lichaam reageert daarop door antistoffen te maken. Deze antistoffen beschermen u tegen ziektes. 

Komt u later in contact met de echte ziekte? Dan herkent uw lichaam die sneller. Het maakt dan opnieuw antistoffen aan. U wordt dan niet ziek, of veel minder ziek.

Er zijn verschillende soorten vaccins. Er zijn bijvoorbeeld vaccins die onderdeel uitmaken van het Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen, zoals vaccins tegen difterie, kinkhoest, tetanus, polio, Hib-ziekten en hepatitis B. En het kinkhoestvaccin in het Rijksvaccinatieprogramma voor zwangeren. Er zijn ook vaccins voor als u op reis gaat naar een land waar bepaalde ziektes voorkomen. Bijvoorbeeld vaccins tegen tuberculose of meningokokken.

Terug naar overzicht